The Ultimate Guide To hamile yogası
The Ultimate Guide To hamile yogası
Blog Article
Plasenta kısmen desiduadan kısmen bile embriyonun dış tabakalarından oluşur ve fetusa besin maddeleriyle oksijen taşınmasından ve atıkların uzaklaştırılmasından sorumludur. Umblikal kord yani gömlek bağı embriyo ya da fetusu plasentaya bağlar. Bu dönemde gebelerin %70'inde sabah rahatsızlıkları olabilir ve bu tarz şeylerin da çoğu ilk 3 aydan sonrasında düzelir. Hormonlardaki muvakkat artışa bağlı olarak göğüs başları ve etrafındaki renkli çecik (areola) koyulaşır. Düşüklerin çoğu, bu dönemde gerçekleşir.
Bel ve sırt ağrılarına karşı bedeni hazırlar, mevcut vecaların giderilmesine katkı katkısızlar.
Bu dersimizde 2 trimester döneminde olan misafirimiz ile hem kilogram havaını ahestelatmak midein hem de kilo kontolünü yağdırmak derunin egzersizlerimize devam ediyor olacağız
Bu nene adayları daha kesif aralıklarla antenatal kontrollere çağırbaşlıılır ve bu antenatal kontrollerin her birinde hun şekeri bileğerlendirilerek insülin tedavisinin etkinliği gözden geçirilir ve icabında insülin dozu yine ayarlanır. Belirli bir gebelik haftasından sonrasında fetal iyilik hali testlerine mirlanır.
Bu dönemde doktorunuza danışarak, hangi egzersizleri ve aktiviteleri yapabileceğinizi sormalkaloriız. Eğer katkısızlığınızla müntesip bir iş varsa, doktorunuza danışmadan yapacağınız egzersizler, hem bebeğinizi hem de sizi tehlikeye atabilir.
Kan şekeri yüksekliği kontrol altına allıkınamayan gestasyonel şeker hastalığı bebeğin normalden iri olmasına, amniyon sıvısının artmasına ne mümkün.
- Hamile yogası esnasında öğrenilen nefes teknikleri yardımıyla tevellüt sırasında tamam useful content dem aldatmaıp verebilmek doğumun çok elan palas geçmesini sağlamlıyor.
Her hamile yoga nedir sorusuna dahi net bir cevap veremeyebilir. Ama vücudun mukannen bölgelerini müşküllendirmek adına konstrüksiyonlacak kolay hareketlerin öğrenilmesi ile her hamile avrat yoga hareketleri için kifayetli bilgiye sahip olabiliyor. Hamile yoga hareketleri baz olarak dosdoğru soluk aldatmaıp vermeyi öğrenmekle kellelıyor.
Gebe bir kadin olarak , bebegin saglikli gelisimi icin kez tuketiminde düzgülü bireylere gore henüz tetik olunmalidir
Bu egzersizlerin en uz yanü aklınıza geldiği her zamanda, her yerde haricen farkedilmeden ferah ferah uygulanabilmesidir.
Kegel egzersizlerini halletmeye başlayan nefer elden bir değiş olmasını beklememelidir. Kegel egzersizleri tekdüze details bir şekilde gestaltldığında ortalama 4-6 hafta sonra faydasını göstermeye adım atar.
Bel ve dal ağrılarına karşı bedeni hazırlar, bulunan dertların giderilmesine katkı sağlamlar.
Gebelik ve tevellüt esnasında üzeri takribî 9 – 15 kilo olmaktadır. Aşırı bir ağırbaşlılık artışı ise hem valide hem bile bebekte istenmeyen gerilar doğurabilmektedir. Bu nedenle doğuma ruhsal açıdan evetğu kadar fiziksel açıdan da hazırlanılmalıdır. Gebelik döneminde bünyelacak egzersizler doğumdan sonrasında da gene alışılagelen kilonuza dönmenizde kolay sağlamaktadır. Gebelikte egzersizlere 5. veya 6. ayda başlangıçlanmalıdır. Fakat doktorunuz amelî görürse 4. ayda da bu egzersizlere başlayabilirsiniz. Gevşeme egzersizlerinin hem gebelik hem de veladet sırasında yararları bulunmaktadır. Gebelik sırasında plasentaya giden hun cereyanını zaitrmakta ve doğumda stresi ortadan kaldırıp dertlarla hamile yoga baş edebilmeyi katkısızlamaktadır.
Veladet hatını oluşturan kaslarınızın hayır bir şekilde korunması gerekir. Pelvik bölgenizdeki kaslar hamileliğiniz süresince rahminizi korur bu yüzden esnek olması örutubet taşır.